Kovács Tamás festő

Festmény galéria az őrségi pajtában

Egy pajta új élete Szaknyérban, azaz festmény galéria az őrségi kis faluban.

Van egy hely az Őrségben, Szaknyérban… Egy hely, ahová belépve megszűnik a valóság…vagy akkor látszik csak igazán?

És van itt egy öreg pajta épület. A szaknyéri pajta meséket, történeteket őriz magában. Mennyi év történéseit rejtik ezek a falak?! Ha mesélni tudnának…!

Ez az épület ma már nemcsak a hosszú évek meséit őrzi, hanem Pajta Galériaként a vásznaimon megjelenő gondolataimat, a különös-, de mégis magam nézőpontjából született festményeimet is. 

Hogyan lett egy kiállítás helyszíne az egykori öreg és romos épület?

Fiam és jómagam keze munkája által éledt fel poraiból (szinte szó szerint) azért, hogy aztán Galériaként adjon helyet a festményeknek.

A szaknyéri tehénpásztor, valamint a helybeliek kíváncsi tekintete kísérte munkánkat. A megnyitó különösen kedves élmény volt számomra, hiszen a meghívott nagyvárosi ismerőseim, barátaim, illetve kollégáim a falusiakkal együtt egy emberként köszöntötték a megújult pajtát, valamint a festészetet.

A tehénpásztor épp úgy megtalálta a szépet a kedvére valót az alkotások között, ahogyan a multinacionális világából érkezett, öltönyös városi ember is. A művészet egyfajta közös nyelve lett a rendkívül különböző élethelyzeteknek. 

Szaknyér, valamint a Pajta Galéria az a hely, ahol minden festmény a helyére kerül, és ahol tökéletesen meg tud mutatkozni, ki tud bontakozni.

Az őrségi kiállítás lett az a hely, ahol az emberek egy kicsit más szemmel is nézhetik a világot. Betekintést nyerhetnek a felszín mögé. 

Várlak szeretettel Szaknyérban, a Pajta Galériában, Tomás Art kiállításomon.

A kiállítást előzetes időpont egyeztetés után tudod megtekinteni.

Keress bizalommal a +36 30 9 306 339 telefonszámon, vagy a tomasart71@gmail.com e-mail címen.

A Galéria belülről

További képek a megnyitóról

A megnyitóról és a galériáról a fotókat készítette: www.lunapix.hu

Megközelítés

Nyitvatartás

Szaknyér, Pajta Galéria, állandó kiállítás – mely előzetes telefonos egyeztetést követően bármikor megtekinthető.